Tietoja Seinäjoen Hacklabista

Hacklab Seinäjoki ry on osa laajempaa kansallista ja kansainvälistä Hacklab-liikettä, joka keskittyy teknologian, tieteen ja digitaalisen taiteen harrastamiseen ja kehittämiseen. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen tilan, jossa he voivat työskennellä projekteissaan joko yksin tai yhdessä muiden kanssa. Se on yhteisöllinen tila, joka kannustaa tieto- ja taitojen jakamiseen, mikä tekee siitä erinomaisen paikan uuden oppimiseen ja ideoiden vaihtoon.

Hallitus

Hacklab Seinäjoki ry:n hallitus koostuu eri vastuutehtävissä toimivista jäsenistä, joista vuoden 2024 hallitus on seuraava:

  • Puheenjohtaja: –
  • Varapuheenjohtaja: Kimmo Annala
  • Sihteeri ja rahastonhoitaja: Pekka Heikkilä
  • Hallituksen jäsen: Petri Loues


Sivustoa ylläpitää Esko Petäjä.

Jäsenille tarjotaan mahdollisuus käyttää yhdistyksen työvälineitä ja tiloja (Kun tilat avataan) , sekä osallistua erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Yhdistys järjestää myös erilaisia yhteistyöprojekteja ja kilpailuja, jotka tukevat jäsenten kehitystä ja yhteisöllisyyttä.

Hacklab Seinäjoki ry:n säännöt määrittelevät jäsenyyden ehdot ja yhdistyksen toimintaperiaatteet. Yhdistyksen jäsenet voivat olla varsinaisia jäseniä, avainjäseniä, kunniajäseniä tai kannattajajäseniä. Jäsenillä on oikeus käyttää Hacklabin tiloja ja työvälineitä sekä äänioikeus yhdistyksen kokouksissa. Jäsenyys mahdollistaa myös osallistumisen yhdistyksen päätöksentekoon ja vaikuttamiseen.

Tämä Hacklab tarjoaa loistavan mahdollisuuden kaikille alueen asukkaille, jotka ovat kiinnostuneita tekemään ja oppimaan uutta teknologian ja tieteen parissa. Se edistää avointa kulttuuria, jossa tietoa ja taitoja jaetaan vapaasti kaikkien kiinnostuneiden kesken. Esimerkki yhdistyksen käyttötapauksesta on, että jäsen voi pyytää hallitusta varaamaan luentoa tai muuta kokoontumista varten ilmaisia tiloja, joita yksityishenkilöt eivät voi varata. Tätä kautta myös tiedotus tapahtumasta on järjestettävissä.

Mitä helpommin lähestyttävän ja näkyvämmän teet projektistasi ja itsestäsi, sen paremmat mahdollisuudet jollakulla toisella on löytää auttamaan sinua projektissasi tai juttelemaan siitä muuten. Hacklab elää organisaationa siitä, että sillä on jäseniä, jotka järjestävät toimintaa ja vahvistavat viestintää yhdistyksen sisällöistä eri kanavia pitkin. Jos olet kiinnostunut auttamaan virallisemmin tiedotustoiminnassa, ole yhteydessä hallitukseen.

Lyhyesti siitä, mitä Hacklab ei ole:
Emme lähtökohtaisesti myy palveluita tai tilaustöitä.
Emme ota vastaan tavaraa “kaikki tai ei mitään” -periaatteella emmekä ole kenenkään tarvikevarasto. Mikäli haluaa varastoida jotakin suurempaa kuin mitä mahtuu avainjäsenelle itselleen varattuun laatikkotilaan, tarvitaan yhdistyksen hallituksen kirjallinen suostumus.
Emme ole kierrätyskeskus, vaikka kierrätys ja uusiokäyttö ovat osa makerien toimintaa tukevaa ekosysteemiä.

Yhteystiedot:

hallitus@seinajoki.hacklab.fi on yhdistyksen hallituksen postilaatikko.Osoitteeseen lähetetyt viestit ohjautuvat kaikille hallituksen jäsenille.

webmaster@seinajokihacklab.com Sivuston ylläpidon postilaatikko.

Yhdistyksen Säännöt

Voimassa olevat säännöt: Hacklab_Seinajoki_Säännöt